Alternator

 

Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator (skraćeno: Alternator) je neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija osnovana 2011. godine.

Cilj osnivanja udruge je promicanje, razvitak i unapređenje umjetnosti, stvaralaštva, jednakih mogućnosti za sve sudionike u stvaralaštvu i proizvodnji umjetnosti i izvedbenih djelatnosti, prava djece i inkluzije. Udruga poduzima konkretne korake kako bi utjecali na promjene u društvenom okruženju putem umjetničkih izvedbi, organizacije radionica i drugih javnih događanja namijenjenih svim građanima i građankama, posebno uključujući djecu s teškoćama u razvoju. Udruga je najpoznatija kroz projekt Festival prava djece, prvi i jedini u potpunosti inkluzivni festival u Hrvatskoj.

Vizija nam je društvo u kojem se u potpunosti ostvaruju dječja prava i prava mladih osoba te prava djece s teškoćama u razvoju i mladih osoba s invaliditetom koji u tom društvu ostvaruju pune potencijale i izražavaju se kroz uključujuće kulturne i društvene aktivnosti.

Misija nam je stvoriti društvo u kojem se u potpunosti ostvaruju dječja prava i prava mladih osoba te prava djece s teškoćama u razvoju i mladih osoba s invaliditetom koji u tom društvu ostvaruju pune potencijale i izražavaju se kroz uključujuće kulturne i društvene aktivnosti.

Više na: https://alternator.hr/

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial